TYLOR AND THE TRAIN ROBBERS – NON-TYPICAL FIND

Artiest info
Website
facebook

 

De uit Helix, Oregon afkomstige Tylor Ketchum is de leadzanger en songschrijver van de in 2014 opgerichte roots- en countrymuziek spelende formatie ‘Tylor & The Train Robbers’ uit Boise in de Amerikaanse staat Idaho die in 2017 op plaat debuteerde met het album “Gravel”. Om lid te worden van ‘The Train Robbers’ kan je maar beter tot de naaste familiekring van Tylor Ketchum behoren want de leadgitarist van de band is zijn schoonvader Johnny ‘Shoes’ Pisano en op basgitaar en drums vinden we zijn twee jongere broers Jason Bushman en Tommy Bushman.

Tylor’s vrouwtjelief Jennifer Pisano Ketchum verzorgt de backing vocals op enkele liedjes die ze op hun derde album “Non-Typical Find” brengen en verder wordt de achtkoppige band nog aangevuld met cellist, banjospeler en toetsenist Bernie Reilly, pedal steelgitarist Brian Davies en fiddler en mandolinespeler Cody Braun van countryrockgroep ‘Reckless Kelly’ die het nieuwe album ook producete.

De elf nummers op “Non-Typical Find” variëren tussen traditionele countryballads, countryrock en moderne Americana-songs. Er wordt gestart met een countryballad in het nummer “Equation Of Life” waarin de klaagzang van de pedal steelgitaar al een hoofdrol krijgt toebedeeld. Daarna wordt er op een rocksound overgegaan voor het nummer “This Town” waarna het tempo weer sterk naar beneden gaat voor de pianoballad “Worth The While”. We vermoeden dat er een oprecht muzikaal eerbetoon aan zijn geliefde vrouw aan de basis lag van de laid back gebrachte song “Jenny Lynn”.

De langstdurende song op dit album is de albumtiteltrack “Non-Typical Find”, een door pedal steel en fiddle gedomineerde countryrocker die net als het daaropvolgende nummer “Lemonade” bij hun optredens ongetwijfeld veel volk op de dansvloer zal brengen. Het talent van Tylor Ketchum als songschrijver komt nadien het best tot uiting in het nummer “Something Better” en de op de hier toegevoegde video te beluisteren track “Staring Down The North”.

Aandachtige luisteraars zullen in het werk van deze formatie zeker vergelijkingspunten kunnen vinden met de muziek die een band als ‘Reckless Kelly’ op hun albums opneemt, zeker wat betreft de songs op hun laatst verschenen dubbelalbum “American Girls / American Jackpot”. Zo hadden de drie nog resterende tracks “These Eyes”, “Back The Other Way” en de prachtige afsluiter “Silver Line” ook op een plaat van producer Cody Braun’s band kunnen gestaan hebben. Zoals u al wel heeft kunnen afleiden uit het voorgaande worden de live-optredens van ‘Tylor & The Train Robbers’ door de bandleden beschouwd als één grote familieuitstap. Het lijkt ons heel leuk om daar deel van uit te kunnen maken, vooral omwille van de te verwachten ‘fun’ en ‘inside jokes’ op en naast het podium.

(valsam)